Ceva, timp in urma , am expus o recete de CARAMELA DIN BANANE, si mai tarziu ,o vizitatoare de pe saitul rusesc imi expune poza cu aceasta caramela, dar ea mai mult arata: ca o crema din banane, din cauza , ca a folosit bananele foarte mari .
Mai tarziu am expus ; caramela - pas cu pas, dar mereu ma gandeam , unde as putea sa folosesc aceasta crema de banane?
Eu mereu nu doream , sa prepar un desert sau o torta cu banane, deoarece stiam _ ca bananele isi schimba culoarea ( se intuneca) si peurma _ vizual _ nu este atat de apetisant . L-am preparat acest tort , sa vedem maine _ cum este in taietura. Si-au schimbat bananele culoarea sau nu ?
Ingrediente:
pentru blat :
ca masura,se foloseste un vas de plastic de la iaurt Danone ( de ex.)
- 4 oua
- 2 vase de zahar
- 3 vase de faina
- un vas de ulei fara miros (eu am folosit de masline )
- un vas de iaurt natural ( de ex.Danone)
- un plicusor ( 16 gr.) de drogdie in praf ( de ex. ROYAL)
- 1.5 lingura mare cu varf de cacao
- o lingurita de rom
- un pic de zahar vanilat
pentru crema:
- un kg de banane ( 4 banane mari )
- 2 linguri cu varf de gem de caise
- 3 linguri de zahar
- 80-100 gr de unt
- 0.5 de plicusor de zahar vanilat
- un mar mare
- 170 gr. de ciocolata
- 80 gr de unt
- 2 linguri de smantana ( optional)
Mod de preparare :
Se prepara blatul pentru tort. In ordinea , care am descris ingredientele, se adauga fiecare, rand pe rand, si se amesteca bine cu mixerul . Se unge o bucata de hartie de pergament , taiata pe diametrul formei de torte cu ulei, si peretii ei . Se toarna masa primita si se coace in cuptorul incins la 180C timp de 40-45 minute. In acest rastimp nu se deschide cuptorul. Daca doriti ca blatul sa se primeasca umed la gust , coaceti- 40 minute, mai uscat -45 minute. Nu conectati
functie de grill.
Prepararea cremei:
Dupa ce s-a racit se mixeaza bine , pana primim o masa omogena. Se adauga zahar vanilat.
Blatul se taie in 2 jumatati si se unge cu toata crema din banane , primita.
Se adauga cealalta jumatate de blat de cacao.
A 4 banana e necesara sa fie foarte rece , scoasa din frigider, chiar congelator ( timp de 15 minute) , pentru ca glazura de ciocolata se lipeste mai bine de feliute . Banana se taie sub ungi in felii si se aranjeaza pe tort. Sau ornati la dorinta voastra.
Ciocolata se taie in bucatele mici si se topeste cu untul la microunda. Se unge toarta pe toate partile si se orneaza cu bombonele de ciocolata de diferite culori.
ce gramaj are "vasul" de danone? 140 g? multumesc
RăspundețiȘtergerealbusurile se bat separata si apoi se adauga galbenusurile?
RăspundețiȘtergereVasul Danaona are 125 gr . Albusurile nu se bat aparte, totul impreuna in ordinea, care sunt descrise in reteta.
RăspundețiȘtergere