Sunt persoane , care nu mananca carne de vita. Nu le place mirosul ei.. Incercati sa preparati in asa varianta si veti vedea , ca nu veti simti gustul si mirosul carnii de vita, deoarece condimentele si frisca , in care se prepara aceste chiftelute, le face foarte molcute si gustoase, iar mirosul acel de carne de vita dispare.
Ingrediente :
0.5 kg de carne tocata de vita
2 catei de usturoi
100 gr de paine
un ou
carry
sare
ulei
150 ml de frishca
Mod de preparare :
Carne tocata de vita se toarna intr-un vas, se adauga painea inmuiata in lapte, oul , condimentele si se amesteca foarte bine. Se bate bine cu palmele carne tocata si se lasa pentru 30 minute sa se odixneasca si ingredientele sa se prinda intre ele. Cu mainele putin umezite se formeaza toate chiftelutele si se aranjeaza pe un fund de lemn.
Din nou , se lasa pentru 10 minute intr-o parte. Tigaia se incinge foarte bine cu 2 linguri de ulei. Se adauga chiftelutele , facute si se invarte tigaia in toate partile .In asa mod chiftelutele se rostogolesc pe toate partile si se prajesc timp de 4-5 minute.
Se toarna 150 ml de frisca cu 70 ml de apa amestecata peste chiftelute si foarte putina sare. Se fierb chiftelute timp de 20 minute, la un foc putin mai mic de mijlociu. Gata .Se servesc la masa cu pireu de cartofi sau cu orez fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu