Cine este admirator la crema de lapte cu zahar ars, apoi sa stiti , ca gustul acestei budinci este aproape-aproape de acest deliciu. Se prepara foarte usor si rapid .
Daca aveti dorinta si timp ... atunci sa stit , ca o sa ascundeti acesta budinca mai departe , pentru ca gandul va duce mereu la ea, si tot gustati din ea...si tot gustati... si cand va uitati- la un moment dat - jumatate nu-i... si va intrebati ... cine a mancat-o ? tot mananci, mananci din ea si nu te mai saturi...
Ingrediente :
- 150 gr de paine alba uscata
- 100 gr de stafide
- 3 mere mari = 450 gr.
- 4 oua
- 200 gr. de zahar
- 300 ml de lapte
- jumtate de pliculet de zahar de vanilina
- 0.5 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 4 linguri de iaurt natural sau smantana
- 1 ou
- 2 linguri de zahar
Mod de preparare :
Cuptorul se pune la incalzit la temperatura de 200C.
In tava de copt se asterne la fundul ei o hartie de pergament unsa cu ulei, si se ung, deasemenea si peretii tavei. Se taie in bucatele painea uscata, se repartizeaza stafidele si merele curatate in felii .Intr-un vas de sticla se bat ouale cu zaharul, bicarbonatul de sodiu si se adauga laptele. Totul se toarna peste mere in tava . Aceasta solutie nu va acoperi pe deplin merele. Asa e necesar sa fie. Se pune tava la cuptor.Peste 20 minute scoateti tava si turnati peste mere smantana sau iuartul natural amestecat cu oul si zaharul. Introduceti tava din nou la cuptor. Se mai coace aceasta budinca timp de 25 de minute la temperatura de 170C-180C.
Se scoate tava din cuptor si se lasa cca 15 minute sa se raceasca si se va dezlipi de pereti si va scadea putin in volum. Dupa aceia cu usurinta scoateti budinca din tava cu tot cu hartie si puneti pe un suport plat.
Se serveste la masa ca desert in stare calduta sau rece . Este la fel de gustoasa deoarece are consitenta foarte umede si la fust este ca o crema foarte densa , aromata si fina.
foarte buna,multumesc!
RăspundețiȘtergere