Pagini

BUJENINA - Cotlet din carne de porc la cuptor



Imi place sa mananc  o bucata de carne naturala,  aromata si suculenta.  Aportul meu  in prepararea acestei recete este minim ,  iar rezultatul- Ea inlocuieste orice salam  afumat sau fiert , si stiu , ca este mai sanatos.

Ingrediente:  
  • 1.5 - 2 kg de carne de porc 
  • 200 ml de vin alb sec
  • sare mascata
  • piper negru macinat
  • frunza de dafin 
  • usturoi 

 Mod de preparare:

O bucata de carne de porc  de pe spate sau de la ceafa se presara cu  sare mascata,se  condimenteaza  cu piper macinat si usturoi pisat. Se face cu cutitul cativa gauri si se introduc catei de ustutroi intregi sau taiati in jumatati dealungul lor.
 

Se inveleste in pelicula de bucatarie strans si se lasa la marinat in frigider pentru 2-3 zile. Cuptorul se incalzeste pana la temperatura de 220C . Bucata de carne se dezveleste si se pune intr-un vas pe un gratar . Se toarna vinul alb si se pune frunza de dafin. Se coace la cuptor timp de 45 de minute. Daca nu aveti gratar , unde se poate scurge sucul intr-un vas, atunci inveliti bucata de carne intr-o hartie de pergament si coaceti la fel timp de 45 - 50 de minute. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu