Pagini

OREZ PRAJIT CU SPARANGHEL SI VERDEATA

Foarte mult imi place sa prepar orezul in asa mod. Este o receta din capitolul Repede , sanatos, si foarte gustos.
Acompaniat de un peste preparat la gratar sau in cuptor veti ramane foarte incantata.

Ingrediente :
  • 300 gr de orez lungaret
  • 0.5 din  ceapa
  • o legatura de sparanghel
  • 2 de alcachofa sau alta verdeata
  • 2 linguri  ulei de masline
  • un catel de usturoi 
  • o frunza de dafin
  • o lamaie  

  


 
Mod de preparare :
 
Se incalzeste bine tigaia cu ulei, si un catel de usturoi necuratit, taiat in doua dealungul. Se arunca usturoiul , si se adauga orezul la prajit , se prajeste timp de 4-5 minuta pana devine straveziu , se aduga ceapa taiata marunt  si se prajeste impreuna cu orezul. Totul se amesteca cu o lingura de lemn.  
Se adauga sparanghelul   spalat si taiat , si se prajeste impreuna cu orezul. Se condimenteaza cu piper si sare. Se toarna apa ca sa acopere orezul de un dehet deasupra lui , se asteapta sa dea in clocot si se pune capacul.
Se scade focul la minim si se lasa sa fearba timp de 15 minute.
 
 


La sfarsit se adauga  alcachofa si se amesteca. Se mai lasa sub capac cca 5 minute. Se serveste la masa stropit cu suc de lamaie.

 


 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu