Pagini

Biscuiti simpli, frageti


o receta de biscuiti simpli in preparare,si nespusi de frageti,  mostenita de la bunica  . Daca veti citi ingredientele la receta "BISCUITI TRADITIONALI" 
 . O sa credeti , ca este aproape aceiasi receta... 
Nu - este diferita receta una de alta prin modul de preparare a aluatului , adaugarea alcoolului, si prin rezultatul final primit. 
Aveti posibilitatea sa anailizati pozele in taietura.




Ingredientele :

250 gr de margarina inghetata
500 gr de faina
200 gr de smantana 
un ou
o lingurita de bicarbonat de sodiu
o lingurita de otet de masa
o lingurita de alcool tare
0.5 lingurita de sare
0.5 lingurita de zahar

pentru decor:
zahar putin faramitat sau pudra
sipor din apa calduta cu putina miere de albina


Mod de preparare :  


Faina se cerne pe o suprafata neteda si curata.Se adauga zaharul, sarea , praful de copt sau bicarbonatul de sodiu, stins cu o lingurita de otet si se amesteca cu faina . 
Margarina inghetata se taie bucati  mici deasupra fainei. Cu un cutit lat si lung, tinindu-l   cu amandoua maini, se  taie margarina in faina, si se face un amestec din faina si margarina. Oul se amesteca cu smantana si alcoolul. Se toarna la mijlocul fainei si se gramadeste, se framanta foarte putin un aluat , putin tare la pipait. Adica,aluatul nu se framanta , ca de obicei, dar mai mult se amesteca ingredientele intre ele si se strange intr-un bol. Bucatile de margarina in acest aluat raman intregi , si dupa coacere ele se topesc si lasa goluri. Acest aluat este putin asemanator cu aluatul in foi duma o metoda rapida. El este descris pe blog, in receta Tort "Napoleon" (2)

Pentru prepararea acestui aluat e necesar sa lucram repede , ca margarina sa ramana rece , pe cat este de posibil. Aluatul se inveleste in prosop de in sau pelicula de bucatarie si se pune la frigider pentru 2-4 ore.
 

Pe o masa presarata cu faina se intinde aluatul in forma de cerc, de grosimea de 6-7 mm . Cu forma speciala lungareata  se taie forme diferite de biscuiti din  aluat si se aranjeaza pe o tava,care nu este nevoie de uns, pentru ca biscuitii au indeajuns unsoare.  Aluatul ramas se strange si se intinde din nou. Se lucreaza foarte repede cu aluatul  numai in stare rece.

Se coc  biscutii intr.-un cuptor incins pana la 170-180 C. cca 10-15 minute. Se scoate tava din cuptor si biscutii se ung cu putin sipor di miere de albina cu apa calduta si se presara cu zahr mascat deasupra lor. Sau  la dorinta se tavalesc imediat prin zahar pudra . Cu zahar  este mai gustos si mai crocant.

Se aranjeaza pe un platou uscat. Pudra putin se va topi de biscutii calzi, deaceia va fi nevoie inca odata de presarat deasupra zahar peste ei.

La gust sunt foarte  crocanti si faramiciosi cu un miros placut de alcool. Sunt nespus de frageti, se topesc in gura.

Ingredientele acestor biscuti sunt apoximativ aceleasi, dar tehnologia prepararii aluatului este diferite si aveti posibilitatea sa faceti comparatie vizual.




4 comentarii:

  1. Tare apetisanti sunt si biscuiti,bravo.Pupici si o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi mult. Iti doresc un weekend placut. Cu drag, Anisoara.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc din tot sufletul ca ti-ai facut timp sa dai detalii si pt ca mi-ai raspuns si pe mail. Iata ca acum chiar pot sa postez un comment.
    Am notat reteta si o sa o si fac.
    Numai bine!!!!!!!!!!!!
    Lavinia

    RăspundețiȘtergere
  4. Succese La vina, si deja am postat reeceta de cornulete.

    RăspundețiȘtergere