Pagini

Supa din pasare. Receta de baza


AICI am aratat taierea-gainei-in-imagini . Pentru prepararea acestui bulion ( supa de pasare) e necesar sa avem urmatoarele ingrediente :


  •  Carne si oase de gaina  
  • 3-4 morcovi mari 
  • 2 cepe mijlocii 
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2-3radacinei de patrunjel 
  • 2 frunze de dafin 
  • 2-4 boabe de piper aromat

 Mod de preparare:

Toate legumelese spala bine si se curata de coaja deasupra.Nu se taie in bucati, raman intregi.
 Toate legumele se aranjeaza la fundul unei cratite  de 5 litri.

Deasupra se aranjeaza bucatile de la spate ( partea de sus si jos ) a gainei, oasele scoace se la picioarele gainei, aripele, osul scos de pe cosul pieptului. Se toarna cca 3.5-4 l de apa RECE NU CALDA si se pune cratita la foc , fara capac la un foc mare.

 Undeva peste 10 minute va incepe sa fearba , atunci e necesar sa scadeti temperatura focului, pana la jumatate.In  decurs de 5-7 minute va aparea la suprafata spuma mai intunecata, care e necesar s-o inlaturati. Mai departe , ea va aparea, dar nu o mai inlaturati, veti intelege la urma de ce?

Se adauga o lingurita cu sare ( la dorinta se poate adauga mai multa sare),se adauga frunza de dafin,  se pune capacul - nu  pe deplin, si se  lasa sa fearba totul , la un foc mai mic ( din 10 liniuti la cifra 3) in decurs de o ora si jumatate . Dupa o ora si jumatate, se acopera  cu capacul  cratita ,in care s-a fiert carnea cu legumele , si  se lasa sa-si imbibe bine mirosurile si aromatul legumelor si verdeturilor , timp de o ora. Focul este stins.

Dupa aceia, se scoate capacul si se lasa putin sa se racoreasca supa ( bulionul).


Ce facem mai departe ?

Se i-a o sita sau un durslag cu gauri ,se asterne o bucata de tifon in ea si se strecoara  toata supa din cratita intr-un vas aparte . Supa ( bulionul) va iesi curat. In sfarsit am primit o supa curata si foarte gustoasa de baut cu cana , sau de folosit in alte mancaruri , car el voi descri.
Deaceia si v-am spus sa nu mai stati deasupra cratitei , sa tot curatit spuma care va iesi la suprafata. Bunica imi spunea, sa nu scot spuma din supa, deoarece ii scot tot gustul ei. Totul se inlatura si se spala la urma.

Bine... Dùpa ce se  scurge toata supa in alta crartita, se alege carnea de pe oase intr-o farfurie aparte, aripele  se   lasa intregi. Se aleg morcovii intregi, si radacinele de patrunjel  fierte. Restul de legume, si oase se azvarle si cratita se spala bine. Am primit supa de baza,  care se poate folosi la prepararea la o multime de mancaruri . Eu voi descrie mai multe recete.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu