Pagini

Ciocolata si nuca . Ciocolata "Moldova"


Doresc  sa particip cu aceasta receta de ciocolata la Concursul "Alege-ti premiul pe "Decorix.ro"  , care este organizat de Bucataras.ro.


 Se prepara ciocolata foarte repede , numai  ca, nu-mi place momentul cu acoperitul  ciocolatei topite,este cam obositor si plictisitor... Insa rezultatul merita toata munca si timpul depus. Daca observati , pe poza am 2 feluri de ciocolata. o receta voi descrie acum - ciocolata "Moldova"

Ingrediente :

100 gr de zahar
150 gr de miere de albina naturala
300 gr. de ciocolata  de calitate buna 80% cacao
50 gr de lapte
50 gr de unt
o lingurita de esenta de vanilie
2-3 pahare ( 200 gr paharul) de miez de nuca pisat mascatel

Mod de preparare :

Miezul de nuca intreg se usuca pe o tigaie incalzita la un foc moderat, mereu se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte sa se raceasca. Dupa aceia se faramiteaza nuca cu facaletul .

 In tigiae  se pune  mierea de albina cu zaharul , si la un foc normal se topesc amandoua ingrediente timp de 3-4 minute. Mereu se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste tot zaharul.( nu se caramelizeaza zaharul ). Se adauga laptele fiert si se amesteca bine. Se adauga 100 gr. de ciocolata si se amesteca intruna ( cu focul stins) pana se topeste ciocolata  in zaharul si mierea fierbinte. Se raceste putin .Se toarna esenta de vanilie si 2 pahare de nuca , se amesteca toata compozitia. Daca observati , ca se mai  poate adauga nuca si se va incorpora cu miera si zaharul ,adaugati pana veti primi o compozitie ca un bol strans. Am facut de mai multe ori si nuca am folosit in cantitati diferite.

Intr-un vas  dreptunghiular de plastic, asterneti hartie de pergament  unsa cu putin ulei fara miros, sau unt topit. Intindeti cu maina acesta compozitie primita de inaltimea de 1.5 cm. O puneti la rece pe 1-2 ore. Dupa aceia , cu un cutit bine ascutit si incalzit , taiati patratele pentru viitoarea cicocolata. Toate patratelele de nuca  se aranjeaza pe un grartar deasupra unei tave , pentru ca ciocolata topita va curge.

Intr-o farfurie se pune ciocolata ramasa si untul si se topeste in microunda 30 sec, sau la bain mare. Se amesteca bine pana se topeste ciocolata toata.Se toarna cate putina cicolata peste fiecare patratel de nuca sau se unge cu o pensula. Se lasa sa se usuce si se repeta de cateva ori  , pana se termina toata ciocolata topita. Se usuca intr-un loc racoros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu