Pagini

Chiftelute cu orez si carne de vita



Ingrediente :
1 kg carne tocata de vitel
2 oua
150 gr de orez
3-5 catei de usturoi
o ceapa mijlocie
sare
piper negru macinat
ulei de masline pt prajire
pentru sos:
3 ardei
2 morcovi
2 cepe
2 frunze de dafin

Mod de preparare:
Orezul se spala cu apa rece si se fierbe cca 5-7 minute din momentul fierberii. Prima ceapa ce taie foarte marunt si se prajeste putin in tigaie. Usturoiul se curata si se toaca.
 Intr-un vas mai mare se toarna  carnea tocata de vita, ouale , ceapa prajita cu tot uleiul ,in care s-a prajit, orezul fiert si clatit cu apa rece , usturoiul pisat, o lingurita cu sare, un praf de piper negru macinat, si totul se amesteca foarte bine, timp de 3-4 minute, pentru ca produsele sa se lege intre ele.

Se formeaza chiftelute si se aranjeaza pe o farfurie plata mare, care este unsa cu ulei.   Tigaia se incinge bine cu ulei  si cand este incinsa bine, se rastoarna una dupa alta chiftelutele , pentru a se praji. Ele se prajesc foarte repede , numai ca sa prinda o pojgita si sa-si pastreze forma lor, pentru atunci, cand se vor fierbe  cu sosul de legume, timp de 2 minute. Cum vedeti , ca s-au rumenit, se scot intr-un  ceaun.


Dupa ce se prajesc toate chiftelutele, se spala tigaia de ulei, si se toarna alt ulei, pentru prajirea legumelor.Legumele se spala si se taie marunt, sau se dau prin razatoarea cu gauri mari . Mai intai se prajeste ceapa putin rumenita, peurma se adauga ardeiul , taiat marunt si morcovul. Se prajesc impreuna cu ceapa timp de 5 minute si se rastoarna tot continutul in ceaunul cu chiftelute. Se adauga 2-3 pahare de apa fierbinte , putin sarata , atat cat ,sa nu acopere chiftelutele de 2 cm deasupra lor. Se mai adauga frunzele de dafin .



Se acopera cu  capacul si se pune ceaunul la un foc mijlociu , pana incepe sa fearba sosul, dupa aceia ,se scade temperatura  mai mica  si se innabusa chiftelutele timp de 30 minute sub capac.

In general, staruiti-va orice mancare, sa o preparati la foc mic, asta va asigura un gust foarte bun al mancarii preparate. La aceste chiftelute cu orez nu este nevoie de o oarecare garnitura, ele sunt foarte gustoase , in modul , care au fost preparate.


 

Un comentariu: