Pagini

Biscuiti " Gooooooool !!! "


"Astazi va juca fotbal in finala Spania cu Olanda..... Trebuie sa fim  si noooooi... de partea ... cu rusiii..." Gluma


Ingrediente :
3 oua 
1/2 pahar de zahar
250 gr de margarina de 80 % grasime
3 pahare de faina
2 linguri de maioneza
1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita de bicarfbonat de sodiu

Pt implutura:
un borcan de lapte condensat fiert (380 gr)
miez de nuca pisat - optional


Mod de preparare :


Aluatul va fi foarte indesat. Se adauga albusurile batute cu sare , maioneza si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se framanta aluatul cca 10 minute. Rezulta un aluat mai tare, dar este plastic.
.Aluatul va fi foarte indesat. Se adauga albusurile batute cu sare , maioneza si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se framanta aluatul cca 10 minute. Rezulta un aluat mai tare, dar este plastic. Se adauga in formele de nuci cate putin aluat si se coc in cuptorul incalzit la 180-200 C, circa minute 5-8 minute.. Dar urmariti dupa forma , pe care o aveti, cand s-au rumenit -le scoateti.


Daca aveti tigaie-forma cu 2 jumatati pentru coacerea jumatatilor de biscuti , atunci trebue sa procedati in urmatorul fel:
Se incalzeste tiigaia la foc mare pe o parte si alta, a cate 3 minute. Se deschide si se unge cu untura . Se adauga bilele ,facute dinainte in fiecare gaura si se acopera cu adoua jumatate a tigaii. Se strange bine de manere. Cand se aude un sunet sssssssss , atunci se pun la copt pe aragaz. Cu partea , unde sunt goluri de biscuti. Se coace 1 minut, se intoarce cu partea , unde sunt sferele de biscuti si se coace 3 minute. se mai intoarce odata si se mai coace 3 minute. Gata.... se deschide tigaia, si veti vdea rezultatul. Veti ramane incantata de culoarea aluatului ce ati primit. Se procedeaza la fel cu tot aluatul facut. pentru prima darta va recomand sa preparati jumatate din aluat, pentru ca se primesc o sumedenie de biscutui- nucusoare.

Se scoate din tigaie , se racesc si se umple cu lapte condensat fiert. La dorinta se adauga si miez de nuca pisat.

Jumatatile de biscuiti primiti se lipesc intre ele. La gust sunt putin sfaramicioase si foarte gustoase.


Prepararea impluturii :
1. Laptele condensat se fierbe timp de 2.5- 3 ore la un foc normal intr-un vas cu un prosop asternut la fundul vasului. Atentie : se raceste pe deplin si numai dupa aceasta se deschide. La dorinta , se amesteca cu nuca pisata.

2. Alta varianta de implutura:
Crema de ciocolata fearta: 2 oua se amesteca cu un pahar de zahar, se adauga 2 linguri pline de faina si 2 linguri de cacao. Totul se amesteca bine.O.5 l de lapte se fierbe si treptat se adauga compozitia de cacao cu oua. Mereu se amesteca in timpul fierberii, pana se ingroasa bine. Cand crema este putin calduta se adauga 50-80 de grame de unt molcut si putin rom. Se amesteca foarte bine. Dupa ce se raceste crema se poate de implut jumatatile de biscuti.





6 comentarii:

  1. Imi plac foarte mult fursecurile nuci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Serveste cu placere , Liana . Eu cred , ca receta va ramane clasica pentru toate generatiile. Cu drag , Anisoara

    RăspundețiȘtergere
  3. am primit si eu cadou de la o matusa o forma de copt nucusoare, cu doua parti, care se fac in forme.. abia astept sa o probez,, caci nucusoarele imi plac la nebunie

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt super si-mi aduc aminte de copilarie.eu am forme mici pentru cuptor-nu le ung cu nimic?si voi pune probabil unt ca aici nu gasesc marga-ce zici?cele din poza ce varianta de crema au?merci si felicitari pt blog - e tare gustos!Daniela

    RăspundețiȘtergere
  5. E foarte gustos si cu unt- totul depinde de % de grasime, care o contine untul. Pentru ca in ziua de azi si margarina si untul contin foarte mult lichid. Crema este din lapte condensat fiert cu miez de nuca pisat. Ma bucur mult _ ca ti-au placut recetele. Cu drag _ Anisoara

    RăspundețiȘtergere