Pagini

RULADE DIN BOSTANEI pt masa festiva


Deoarece acum este sezonul  bostaneilori, mi-am adus aminte de o receta , care statea ascunsa pe discurile mele cu recete si poze.  Sper sa va placa, pentru ca e foarte gustoasa si arata aspectuos pe masa festiva. Voi descrie 2 metode de prepare. Ca atare, nu este o proportie oarecare de ingrediente.Asa , ca va descurcati singure , din tot ceia ,ce voi expune aici.

Ingrediente :

bostanei
oua
faina
cascaval ras
rosii
marar
patrunjel,
mayonesa
usturoi


Mod de preparare :

Bostaneii se spala bine, se sterg cu un prosop. Se taie in felii subtiri de-alungul lor. Fiecare felie se sareaza putin su sare si se lasa pe cateva minute , ca sa apara lichidul din bostanel. Se sterge lichidul cu servetele de bucatarie. Fiecare felie se tavalesc p`rin faina si ou si se prajesc in tigaia incinsa bine cu ulei , timp de 6-8 minute la o temperatura normala .

Sau alta metoda- preparam un clear din un ou cu o lingurita mica de faina, care se amesteca bine. Fiecare feliuta se tavaleste in clear si se prajeste pe o parte si alta. Se racesc putin si se invelesc dupa 2 metode :


Prima metoda:

Fiecare felie de bostanel prajita pane se unge dealungul ei cu maioneza clasica ( nu dulce )amestecata cu usturoi pisat ( 100 gr de maioneza se adauga un catele de usturoi pisat). Se adauga o crenguta mica de patrunjel, sau marar si se infasoara ( inroleaza ) in  forma de rulada.


A doua metoda :
Pe fiecare felie de bostanel prajit se adauga o lingurita de implutura si o feliuta de rosie cu o crenguta mica de patrunjel ( vezi poza) si se infasoara in forma de rulada.
Prepararea impluturii :
Cascavalul se da prin razatoare. Se amesteca cu mayoneza in urmatoare proportie 100 gr de cascaval ras se adauga o lingura de mayoneza si 2 catei de usturoi pisati. Totul se amesteca bine, Se fac niste bilute lungarete din pateul primit de cascaval si la randul lor se adauga in feliile de bostanei.

Se aranjeaza pe platouri dupa imaginatie, sau asa cum va recomand eu in pozele expuse.
Acesti bostanei e necesar sa-i mancati in decurs de 24 ore. Nu se pastreaza mai mult, deoarece capata un gust acru. Va doresc Pofta buna



In poza a 3 este expusa un  alt mod de aranjare a bostaneilor prajiti pane ( in cazul de fata -sunt felii de vanata ).. Pe fiecare jumate de felie sa adauga pateu de cascaval, se pune cate un cerculet de rosie ,si se acopera cu cealalta jumatate de felie.

 

In asa mod , se plimba recete  cu pozele mele prin diferite reviste, din anul 2006. Este imposibil sa te lupti impotriva FURTULUI. Unica ,te linisteste , ca multi prepara dupa recetele tale  si ceiea ce faci, nu trece inzadar.  Mai jos, este o pagina dintr-o revista din Rusia iunie ,2008, care se vinde in milioane de tiraje. .. pana si receta este expusa ...cuvant cu cuvant.

4 comentarii:

  1. da.. o data expuse pe internet devine imposibil controlul asupra pozelor... Daca tot va chinuiti pe blog, de ce nu faceti propuneri unor ziare sa va lase la dispozitie o mica rubrica culinara. Mereu vor exista oameni interesati de acest domeniu. Oricine va vede blogul ramane impresionat, sunt sigura. Asta este parerea mea, eu cred ca meritati. Sper ca nu v-am suparat cu propunerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. As vrea sa adaug un moment, pentru mine foarte important. Ca sa fii interesanta si sa poti impresiona vizitatorii, e foarte important , sa fii tu insuti,simpla si cu sufletul deschis, sa nu inventezi ceva,copiind pe cineva , numai prin aceia ,ca ai schimbat in receta 3 oua pe 3 galbenusuri si locurile la ingrediente. Si iti expui o receta, de parca ar fi a ta, de cand e lumea. E foarte important , sa-ti gasesti al tau loc in lumea virtuala, si sa nu copii pe nimeni. Minciuna sau sinceritatea se simte in lumea virtuala, ca si in viata reala. Sper sa fiu inteleasa corect.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anisoara,
    In lumea virtuala (cum spui tu), daca vezi o informatie o iei si o folosesti. Nu e vorba de minciuna, nu e vorba de sinceritate. Daca te gandesti ca cei care vad retetele tale nu se vor folosi de ele, te inseli. Odata ce le pui pe internet inseamna ca toata lumea are dreptul de a le folosi. Daca-ti pare rau ca unii fac bani cu retetele, ai doua solutii:
    - ori sa stergi pagina aceasta de internet si sa nu mai dai la nimeni retetele
    - ori sa continui ce ai inceput si in acelasi timp sa faci si bani cu retetele tale ( sa publici o carte de bucate cu poze; sa deschizi un restaurant, o cofetarie sau un magazin de alimente; sa vinzi conserve- muraturi = prajituri etc) la cei care nu au timp sa faca: la prieteni; la cei care fac petreceri, nunti, botezuri; la spitale, cantine, etc) Deci sa faci afaceri si tu!
    Si vreau sa-ti spun un secret: sunt multi care cumpara reviste cu retete dar sunt si mai multi cei care nu pot sa le faca si ar vrea sa guste din aceste bunataturi.
    Sa ai spor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Orice intrebare fiecare o vede sub unghiul sau. Denumirea blogului meu spune despre multe - din tot sufletul pentru voi- adica eu daruiesc deschis si nu-mi pare rau, daca cineva prepara dupa recetele mele . Aceasta tema se poate discuta foarte mult , dar vreau sa-ti spun una , si sa ma intelegi corect - nu vreau trafic mare pe blogul meu. O stiu din experienta de 4 ani pe inet. Scrie-mi pe email si o sa-ti raspund neaparat. Sau lasa-mi emailul tau si vorbim. Cu stima ,Anisoara

    RăspundețiȘtergere