Pagini

LECIO -GUSTARICA DIN ARDEI


O gustarica , care se prepara intr-un timp foarte scurt-15 minute, care isi pastreaza max toate vitaminele si este destul de delicoasa, alaturi de o bucatica de carne fripta la gratar sau niste cartofi copti la cuptor.Este o combinatie reusita a gustului carnii cu acewsti ardei dulci, acrisori.

Ingrediente:

  • ardei proaspeti- 4 -8 bucati
  • ceapa - 1 buc
  • pasta de rosii - 1 lingura
  • marar proaspat-
  • ulei de masline - 100 gr.
  • otet alb - 1 lingurita
  • zahar- un praf
  • sare

Mod de preparare :

Se incalzeste o tigaie cu diametrul mai mic  cu ulei. Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie in felii mai mari si ma lte. Ceapa se curata si se taie cuburele mai mascate.

 Cand s-a incins uleiul se adauga bucati de ardei fara seminte si se prajesc pe o parte si alta timp de 3-4 minute . Se prajesc toate bucatile de ardei si se scot intr-un vas aparte. . Ardeii nu sunt prajiti deabinelea. Sunt tarisori.  


In acest ulei se adauga ceapa si se prajeste  3-4 minute,se adauga pastya de rosii amestecata cu zaharul in ceapa. Peste  2 minute se adauga 60-80 ml de apa calduta, sarea si se mai fierbe inca 2-3 minute.  Toata prajitura  de ceapa se toarna peste ardeii prajiti putin. Se adauga o lingura de otet , mararul taiat marunt si totul se amesteca.  Se poate servi la masa atat calda, cat si in stare rece.