Pagini

LASAGNA CU VANATA SI CARNE DE VITA

Ingrediente :
  •  o cutie de aluat pt lasagna
  • 500 grame de carne tocata de vita
  • o vanata mare
  • 150 grame de cascaval de tip tare ras prin razatoare
  • ulei de masline
  • o lingura de pasta de rosii
  • busuioc uscat
  • piper negru macinat
  • sare 
  • un catel de usturoi

pentru sosul beshamel :

  • o lingura de unt
  • o lingura de  faina cu varf
  • 120 ml de lapte
  • un ou
  • putin suc de lamaie

Mod de preparare :  

Se prajeste carnea tocata cu pasta de rosii timp de 12-14 minute.Se condimenteaza.


Vanata se taie in felii si se prajeste in putin ulei. Se lasa pe un servesel sa-si imbibe uleiul din ele.

Foile de lazania se pun in apa clicotita pentru 2 minue si se aranjeaza pe tava de cuptor.Urmareste pozele. Lazania se asambleaza in 2 straturi. In acest timp se incalzeste cuptorul pana la 200C. 
Se prepara sosul beshamel :

Pe tigaia putin incalzita cu o lingurita de ulei se adauga untul. Dupa ce se topeste untul se adauga faina si mereu se amesteca cu o lingura de lemn pana se omegenizeaza si se topeste faina cu untul. Se toarna laptele si se fierbe timp de 4 minute , mereu amestecand cu lingura. La urma se adauga un galbenus de ou si putin suc de lamaie, sare se amesteca bine. Se repatizeaza pa lazania, si se presoara deasupra lor cascaval ras prin razatoare. Cantitatea la dorinta. Se coace la cuptor timp de 30 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu