Pagini

CARTOFI PRAJITI ´AURII

O receta simpla , foarte simpla, asa zicem toti.. Dar ce facem cu incepatorii, care vor sa cunoasca , cum se prajesc cartofii? Va urma receta , pas cu pas.

Ingrediente:

  • cartof
  • ulei de masline
  • un catel de usturoi
  • sare
Mod de preparare:

Se spala cartofii si se curata de cojarlaa. Se usuca bine cu un servetel de bucatarie. Se taie in feliute la marimea dorita.

Tigaie cu  fundul gros, este de dorit de otel, pentru ca mentine  o temperatura mai inalta si constanta, se incalzeste cu mai mult ulei la o temperatura mai inalta. Se toarna o parte de cartofi in ea si se prajesc timp de 5-7 minute,  amestecand  mereu cartofii cu o lingura de lemn pana se rumenesc la un foc domol.

 Cartofii prajiti se scot atent cu o lingura lata cu gauri din tigaie si se aranjeaza pe un servetel de hartie de bucatarie sa se imbibe uleiul din ei. Se sareaza  putin cu sare mascata. Se procedeaza la fel cu alta portiune de cartofi cruzi. In cazul , daca folositi ulei de masline, este de dorit  sa prajiti cartofii cu un catel de usturoi , pus in uleiul incins. In asa fel ii dispare mirosul accentuat al uleiului.

 Cartofii se primesc crocanti si aurii la culoare, in cazul cand vor fi recent serviti. Dupa o perioada , cartofii isi pierd gustul crocant.
Se servesc  la masa alaturi de o bucata de carne , facuta la gratar, de alte bucate din carne preparate la tigaie, cu diferite legume proaspete sau preparate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu