Pagini

Torta " Monastarscaia izba "





Torta se prepara foarte repede - in decurs de o ora.

INGREDIENTE:

Aluatul
2,5 pahare de faina ( 250 gr paharul)
200 gr. de margarina ( 80% grasimea)
200 gr. de smantana
un ou
50 gr de zahar
1 lingura de vodka
1 pachetel de vanilina
sare

Implujtura:
Visina fara sambure in sucul ei
Nuca maruntita cu facaletul ( optional)

Crema :
600 ml de smantana
1.5 pahar de zahar pudra
Sucul unei lamai
Sau un pachetel de vanilina

decorul
Floricele din bezea
Lapte condesant dulce fiert


Mod de preparare

Pe un fund de lemn mare se cerna toata faina . Margarina rece din frigider se taie aschii deasupra fainei. Se amesteca cu faina si se imbla cu un cutit mare si lat prin faina amestecata cu margarina , cum ati taia in bucatele mai mici margarina. Aceasta procedura se face foarte repede in decurcs de 2-3 minute. Se toarna lingura de vodca sau un alcool mai puternic .

Intr-un vas se amesteca bine smantina cu oul si sarea.
Se toarna toata in faina si se amesteca putin ( atentie nu se framinta)
cu mainele recei. Se strange aluatul gramada in forma de minge, amestecand in el. Se inveleste intr-o bucata de pelicula de bucatarie si se lasa in frigider pentru o ora.

Visina se scurge de sucul ei. Daca e necesar se adauga zahar , pentru ca sa mai indulcim visina.

Se incalzeste cuptorul pina la 200C.
Se imparte aluatul in 6 parti egale.Bucatile de aluat se tin in frigider Din fiecare bucata de aluat se intinde cate o foaie foarte repede si nu apasand tare pe aluat, mai usurel.

Pe fiecare turta intinsa se adauga un rand de visina scursa bine si se strange in rulada usurel , nu apasand aluatul, pentru ca sa nu pierdem efectul de aluat in foi.Primim 6 rulade lungarete de lungimea tavei cu implutura de visina si latimea de 2-3 cm.

Toate ruladele se aranjeaza pe o tava unsa deabea cu ulei, sau margarina si se coc la cuptor timp de 20-25 minute. Urmariti cuptorul.

Se racesc ruladele.
In acest timp preparati crema :

Smantana ( de asemenea in stare rece) se bate cu mixerul cu zaharul pudra si vanilina, sau sucul de lamaie.

Pe un suport lungaret , se aranjeaza primele 3 rulade una langa alta, se toarna crema peste ele, peurma -urmatoarele 2 rulade se pun deasupra lor , se toarna crema , si ultima rulada, se unge din jur -imprejur torta cu crema ramasa.

Se decoreaza cu floricele de bezea, dar intre ele cuo seringa se orneaza floricele din lapte condensant dulce fiert, timp de 4 ore, si racit.

Se lasa torta sa se inmoaie timp de 5-6 ore.


2 comentarii:

  1. este ff aspectoasa
    se vede ca este ff buna .
    felcitari ptr. prajitura

    RăspundețiȘtergere
  2. imi cer scuze de intarziere.am avut probleme cu moderarea mesajelor. Multumesc de apreciere. Cu drag Anisoara

    RăspundețiȘtergere