Pagini

PESTE PRAJIT IN BLANA



Prin acesta metoda pestele prajit este foarte gustos si foarte suculent, nu-si pierde vitaminele sale.


Ingrediente:

1 kg peste
2 oua
4 linguri de faina
2 linguri de lapte
ulei pentru prajit
sare
piper negru macinat
condimente pt peste



Mod de preparare :
Prin aceasta metoda se poate praji peste de orice tip,care a fost inghetat, sau in stare proaspata.

Mai intii de toate pestele se curata de toate maruntaiele si solzi., se spala bine, se usuca , se sareaza si se presara cu condimente pentru peste. Se lasa pentru 30 minute sa se marineze. Se taie in bucati mari.Fiecare bucata se tavaleste prin faina , peurma in lezionul preparat se inmoaie prin toate partile si se prajeste
in tigaia ( preincalzite bine ) la un foc mai mijlociu pe o parte si alta.

Prepararea lezionului:

Intr-un vas se amesteca cu o furculita - ouale cu 2 linguri de faina si 2 linguri de lapte.