Pagini

GOGOSARI MARINATI , UMPLUTI CU LEGUME


Ingrediente : 
  • 2 kg de gogosari sau ardei grasi de marime mijlocie
  • 100 gr de usuturoi
  • o vinata mijlocie
  • 4 morcovi
  • o ceapa
  • ulei de prajit
  • pentru marinada :
  • 200 ml de ulei
  • 100 ml de otet de masa alb
  • 30 gr de miere de albine
  • 2 frunze de dafin
  • piper aromat in boabe
  • frunze de leustean
  • 1 lingurita de sare
  • 3 catei de usturoi taiati felii

Mod de preparare:

Se spala bine toate legumele si se usuca. La gogosari se inlatura codita si semintele.Gogosarii ramin intregi. Vinata se taie rondele si se preasara cu putina sare fiecare feliuta. se pun toate rondele de vinata intr-o farfurie si se lasa sa se scurga sucul . Se curata tot usturoiul si se piseaza.

Se curata morcovul si ceapa. Ceapa se taie foarte marunt, si se prajeste intr-o tigaie cu ulei, apoi se adauga morcovul ras prin razatoare si se prajeste cu ceapa. Se rastoarna intr-un vas separat sa se raceasca, apoi se adauga usturoiul pisat , se pipereaza , se amesteca bine.

Intr-un ceaun se toarna toate ingredientele pentru marinada. Cind incepe sa fiarba marinada se adauga jumatate din gogosari , se amesteca bine si se lasa sa fiarba max 5 minute ( la prima vedere , gogosarul pare putin crud- asa trebuie sa fie. Ii scoatem intr-un vas cu capac deasupra si adaugam a 2 jumatate de gogosari. Procedam la fel.

Intr-o tigaie se prajesc vinetele taiate rondele pe ambele parti, la foc mijlociu. Se umplu toti gosarii marinati si calduti , iar deasupra se acopera cu cite o feliuta de vinata prajita. Se pun in straturi toti in vasul unde au fost gogosarii la marinat. Se toarna marinada inferbintata peste ei , se pune capacul si se lasa la marinat 2 zile.

Se servesc la masa cu carne preparata la gratar sau cartofi preparati.

3 comentarii:

  1. foarte gustoasa reteta ta,blogul tau e plin de bunatati!

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte gustoasa si foarte neobisnuita . Multumesc de apreciere.Sper si in continuare sa gasesti bunatai pe placul tau. Cu drag Anisoara

    RăspundețiȘtergere
  3. Este foarte bine redata fiecare reteta in parte si asa este foarte usor de gatit!Esti o scumpa si foarte priceputa bucatareasa!Multa sanatate si sa ne bucuri cu tot mai multe retete minunate!Felicitari si multumesc!

    RăspundețiȘtergere