Pagini

BETISOARE DIN PESTE IN CRUSTA DE PORUMB



Aceasta recete se prepara din peste inghetat fara oase. Un as
ortiment bogat de peste se poate cumpara in orice market , unica sa trageti atentia sa nu fie multa apa inghetata pe el.



Modul de preparare:

Se dezgheata pestele pe jumatate. Se taie atent betisoare lungi cu latimea de 2 cm  cu un cutit ascutit bine. Daca va fi pestele dezghetat pina la urma, nu veti reusi sa-i dati o forma dreapta si unica pentru toate bucatile de peste. Se pune pe servetele de hirtie de bucatarie sa se imbibe umezeala .
Intre timp se prepara clearul dintr-un ou cu 2 linguri de faina si 60 grame de bere. Se amesteca bine intr-un bol adinc. Toate ingredientele trebuie sa fie foarte reci, pentru ca sa primim o pojgita crocanta.

Se incinge bine tigaia cu ulei turnat de vre-un centimetru. Se tavalesc  betisoarele de  peste prin faina de griu, apoi prin clear si la urma in faina de porumb. Atentie betisoarele e necesar sa fie foarte putin inghetate.
Se prajesc pe o parte si alta la un foc mijlociu pina se primeste o pojgita de culoare aurie. Se servesc la masa de sarbatoare asortate cu alte bunatati. De o pila mai jos vedem pe platou aranjate conopida prajita in ou, betisoarele aurii de peste si ardei dulce rosu  cu implutura de cascaval tare, prajit la tigaie.

Este ornamentat cu un ardei iute rosu , care se procedeaza in felul urmator.
Imbracati manusi  de plastic , si cu un cutit ascutit bine la virf, taiati cu atentie dealungul ardeiul in fisii subtiri.
Puneti ardeiul iute taiat intr-un vas cu apa foarte rece-sau gheata pe o ora. petatlele se vor desface.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu