Pagini

MULII din CLATITE


Aici veti gasi - PAS CU PAS - cum se prepara clatitele.

Vreau sa va arat , cum se fac MUlii sau degetele din Clatite. Este o mincare delicoasa de sarbatoare , care se servesc la masa in ultimul rind. Credeti-ma, ca nici un oaspete nu se refuza sa guste din aceaste clatite. Atit de gustoase sunt - ca iti "lasa gura apa" cit de satul nu vei fi, oricum le vei minca. Eu cind le servesc la masa, trebuie sa-mi lac citeva mulii aparte intr-o farfurie , pentru ca, nu le mai gasesc in momentul , cind ma asez la masa.


Trebuie sa spun ca este de lucru mult la ele, dar rezultatul isi merita lucrul efectuat.

Un secret, ca sa nu pierdeti mult timpul . In momentul , cind incepeti sa coaceti foile de clatite pe tigaie , rugati pe cineva, sa va ajute sa le invirtiti impreuna. Si Va asigur , ca la SFIRSITUL , cind veti termina de copt toate clatitlele , veti termina si de invirtiti toate muliile sau degetelele, alaturi ,cu alta persoana , care o sa va ajute. Aceasta receta se poate prepara cu o zi ianinte si pastrata la rece. In ziua, cind vrem sa le servim la masa, le coacem la cuptor si le servim in farfurii la masa .


Asa , incepem
1 kg de clatite - 23-25 de clatite de d=18cm
800 gr de brinza de vaci
100 gr de struguri uscati ( izium)
sare
2 lingurite de zahar
1-2 oua
vanilie dupa gust
120 de gr unt - molcut
Amestecam brinza de vaci cu ouale , sarea, zaharul vanilia, poamele uscate ( la dorinta). Daca doriti, sa va fie implutura dulce o praprati cu acele ingrediente de mai sus, dace vreti sa obtineti o implutura mai sarata - va propun sa exludeti zaharul si vanilia si sa adugati cam 100 de grame de cascaval ras prin razatoare in brinza pentru implutura clatitelor.
Vreau sa Va atrag atentia , ca aceasta receta nu se prepara cu implutura de dulceata din fructe , pentru ca la coacerea lor se vor desface clatitele , in momentul cind dulceata se va incalzi la cuptor.
Coacem clatitele si mprocedam in felul urmator: Luam , cam 10 clatite, suprapuse una peste alta , si le taiem in 4 sau la parti egale. Urmariti dupa fotografii. PPe fiecare triunghi primit adaugam cu lingurita implutura de brinza si o inrolam in forma de cornuri , numai ca alturile din parti le bagam inauntru. Se procedeaza la fel, cum se prepara biscuitii cornuir. Urmariti fotografiile.












Primim aceste degetele mici , care sunt aranjate pe o tava .
Cum procedam cu tavaua. Pe tava aranjam o foaie sau doua de aluminiu sau hirtie pt copt bucate , care este uns cu unt in prealabil pe o parte unde vor fi puse degetelele. Aranjam toate clatitele in rinduri pe aceasta tava. Dupa ce au fost repartizate toate degetelele din clatite pe tava, ungem cu unt alta foaie de hirtie pt copt pe o, parte si alta si o punem deasupra degetelelor. Invirtim alte degetele din clatitele ramase , si le aranjam la fel in tava.
Ungem cu untul ramas, molcut sau topit inca o foaie , numai pe partea, care se va lipi de clatite si acoperim clatitele pe suprafata la toata tava. Punem tava intr-un loc racoros pina vom avea nevoie sa o coacem , ca sa o servim la masa. Incalzim bine cuptorul pina la t 200 grade, punem tavaua la cuptor ca sa se coaca degetelele facute din clatie. Peste 5 minute focul is scadem pina la temperatura de 140 de grade, si coacem clatitele inca 15-20 minute. In total 20-25 minute. Atentie, nu coaceti tavaua mai putin timp, pt ca se va topi numai untul , iar singur degetelile nu se vor coace. La dorinta , in timpul coacerii - peste 15 minute puteti sa scoateti hirtia de copt deasupra lor, ca ele, sa se rumeneasca putin. Le servim la masa calde, fierbinti, dupa ce s-au racit - nu importa sunt la fel de delicoase .


4 comentarii:

  1. anisoara esti extraordinara...am mancat si eu asa ceva cand eram mai mica si imi aduc si acum aminte cat de delicioase erau....am sa fac si eu la ziua sotului sper sa impresionez

    RăspundețiȘtergere
  2. Naty , spune-mi te rog, cat timp pierzi pentru a prepara o torta pentru o festivitate ? Daca ai sa ai pe cineva in ajutor - atunci in timpul cat prepari clatitele, aceti in doua miliile. E foarte repede- putina, indemanare, rabdare si dorinta. Si vei vedea rezultatul final. Iti doresc succese. un pupic Anisoara

    RăspundețiȘtergere
  3. Aniosoara, am facut si eu degetele sunt incantata si musafirii mei la fel, am pus pe blogul meu si adresa ta de blog unde vizitatori pot vedea reteta ta . daca desigur nu e nici o problema, daca da o sa o remediez imediat ce ma anunti. O zi cat mai placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Wai Naty , scume multe. Cum de am trecut cu vedere. Sunt foarte incantata , ca ai preparat Mulii din clatite-si tiai adus aminte de gustul din copilarie. Iti multumesc foarte mult din suflet ca ai deschis usa prima la prepararea acestei recetepentru ca este destul de aspectuoasa si gustoasa si sper cineva sa te urmeze. . Sa ai o saptamana cu succese , Cu drag , Anisoara

    RăspundețiȘtergere