O salata crocanta , aromata si delicioasa pentru zilele de post. . Se poate prepara in cantitati mai mari si pastra in frigider pana la o saptamaina . Degraba am sa incep, sa va expun retete de cozonac si pasca , si altele retete pentru sarbatorile de Pasti.
Prepararea marinadei :
16 linguri de ulei
9 linguri de otet alb de masa , 6 %
2 linguri fara varf de miere de albina
sau 4 linguri de zahar
0 lingurita de sare sau dupa gust
2 frunze de dafin
4-6 catei de usturoi
10 boabe de piper aromat
marar si leustean
Este o cantitate suficienta pentru 500 grame de ardei rosu dulce si 500 gr de naut in prealabil. sau 700 ardei si 300 naut. Sau pentru o cantitate de 1 kg de legume .
Mod de preparare :
Ardeii se spala si se curata de seminte , se taie in felii si se prajesc in uleiul cu usturoiul taiat felii ,piperul aromat , frunze de dafin, sare timp de 3-4 minute. Peurma se adauga nautul fiert , scurs de zeama lui si se mai prajeste totul timp de 3-4 minute ( nu mai mult) .
Se toarna otetul de masa alb si mierea de albina , condimente - marar uscat , putina menta si se amesteca totul. Se pune la marinat pentru 3-4 ore intr-un vas acoperit cu capac.
La dorinta se poate adauga o ceapa la prajirea ardeiului.
Va recomand sa preparati acesta salata este ceva nemaipomenit la gust .
Ca de obicei ma scoti din impas. De cate ori nu stiu ce sa mai gasesc intru la tine pe blog si este imposibil sa nu gasesc ceva grozav si simplu. Te astept cu retete pentru sarbatorile de Pasti.Iti doresc numai bine.
RăspundețiȘtergerearata bine de tot...trebuie sa cumpar si eu sa fac asa bunatate de mancare
RăspundețiȘtergere