Gustul din copilarie... de cate ori ne intoarcem la el... cu o salata din legume , aduse din gradina...
Putini in ziua de azi isi pot permite sa manance din produsele , crescute pe langa casa...
Ingrediente;
- cartofi
- ceapa,
- marar proaspat , sau murat pt sezonul de iarna
- ulei
- sare si piper negru macinat
Mod de preparare :
Se fierb cartofii in coaja lor , se scurge apa fierbinte si se pun in apa rece pentru 15 minute . Dupa aceia cartofii se curata mai usor de coaja.
Intr-o tigaie se prajeste ceapa ( cantitate de ceapa o puteti mari sau scadea) , taiata cuburele, pana se rumeneste ( gustul acestu piureu depinde de gustul cepei prajite ) , peurma se adauga cartofii facaluiti si se amesteca bine in tigaie , pana se incorporeaza bine toata ceapa, se adauga sarea si piperul. La urma se adauga mararul proaspat , spalat bine si taiat foarte marunt . Se amesteca foarte bine si se serveste la masa.
Se serveste atat in stare rece cat si calda. Este foarte interesant , ca cartofii preparati dupa asa metoda nu-si schimba gustul lor initial nici dupa 2 zile.
Intr-o tigaie se prajeste ceapa ( cantitate de ceapa o puteti mari sau scadea) , taiata cuburele, pana se rumeneste ( gustul acestu piureu depinde de gustul cepei prajite ) , peurma se adauga cartofii facaluiti si se amesteca bine in tigaie , pana se incorporeaza bine toata ceapa, se adauga sarea si piperul. La urma se adauga mararul proaspat , spalat bine si taiat foarte marunt . Se amesteca foarte bine si se serveste la masa.
Se serveste atat in stare rece cat si calda. Este foarte interesant , ca cartofii preparati dupa asa metoda nu-si schimba gustul lor initial nici dupa 2 zile.
Daca se piseaza mai bine cartofii fierti , se poate folosi ca umplutura la placinte
Buna,Anishoara,sa stii ca si noi pregatim reteta asta ,dar ii dam culoare cu boia dulce de ardei si ii zicem " cartofi taranesti"Sofia.
RăspundețiȘtergereBuna seara! Draga Sofia, eu am expus reteta , pe care am mostenit-o de la bunica mea si am dorit sa redau acea descriere, pentru a primi gustul ei autentic din copilaria mea.
RăspundețiȘtergereBunica o numea "piurea cu marar". Cartofi taranesti eu cunosc alte 2 retete , si cu timpul am sa le expun. Ceea, ce priveste adaugarea in cartofi a altor condimente , in cazul de fata - boia dulce, fiecare foloseste dupa gustul preferat in familie.
Dupa cum imi inchipui eu, cartofii facaluiti cu boia dulce de culoare rosie , nu ai sa folosesti, ca implutura in prepararea placintelor sau coltunasilor. Gustul lor specific, aromat si placut se primeste prin adaugarea piperului negru macinat si a cepei prajite. Asta e reteta de baza .
Iti multumesc mult de ideia noua pentru mine, si cred, ca fetelor le va prinde bine. Succese. Cu drag, Anisoara
si daca mai adaugi si niste usturoi......sunt extraordinari!!!!!!....iar daca in loc de ulei pui jumeri cu untura......mmmmmmmmmmmmmm...este demential de bun acest fel de cartofi!..pupici...si la cat mai multe reteteeeee
RăspundețiȘtergere