Pagini

COVRIGEI DE CRACIUN


La sarbatorile de iarna , mereu ne vin pe la casele noastre colindatorii cu uraturi si colinde. Deaceia , fiecare gospodina , coace  din  timp foarte multi biscuiti si colacei, pentru ca sa serveasca  oaspetii. Va propun o recete foarte veche de aluat de biscuiti  , care se prepara foarte repede si se pastreaza un timp foarte indelungat. Se primesc la gust crocanti si putin faramiciosi. Pe blog mai sunt cateva recete traditionale  de aluat pentru coacerea biscuitilor.

Ingredientele :
200 gr.de untura curata de porc
2 oua
2-3 linguri de apa
jumatate de lingurita de vanilina
0.5 lingurita de  bicarbonat de sodiu stins cu putin otet alb
100 gr de zahar
400-450 gr de faina


zahar pudra

Din ingredientele de mai sus se prepara un aluat semivartos si neted. Se pune in frigider pentru o ora. Se taie in bucati si se inttinde cate o foaie, cam de 3 -4 mm grosimea. Cu un pahar mai maricel in diametru se taie cerculete mari. Cu alt pahar mai mic la diametru se taie cerculetul la mijlocul lui si se formeaza covrigei, care se pun pe o tava, usor unsa cu ulei. Din cerculete mici , taiate se formeaza alti biscuiti, care deasemenea se coc impruna cu covrigeii la o temperatura te 200-220C timp de 15-20 minute. Dupa coacere se scot de pe tava se racesc si se ung cu sirop din zahar si apa , peurma se cerne zahar pudra deasupra lor



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu