Ingrediente :
500 gr de carne tocata de vita
100 gr de becon taiat
100 grame orez cu pasat de grau
60 ml de ulei
o lingura de pasta de rosii
putina sare
piper negru macinat
frunze de varza proaspata
50 gr de afumatura
3 linguri de pasta de rosii
4-5 boabe aromate de piper
2 frunze de dafin
un varf de sare de lamiae
sare
Mod de preparare :
Se aleg frunze de la o varza mijlocie ; fiecare parte in parte , se strang gramajoara , se infasoara in pelicula de bucatarie si se pune in congelator la inghetat. In ziua , cand doriti sa preparati sarmalutele, se scoate punga inghetata cu varza , se pune in frigider si se lasa sa se dezghete.
Implutura se prepara foarte usor : intrun vas adanc se adauga toate ingredientele , care le-am descris mai sus si se amesteca bine.Pasta de rosii se dizolva cu 60 ml de apa calduta si se toarna peste tocatura .Se spala orezul si tarata de grau si se adauga la tocatura . Se condimenteaza si se sareaza dupa gust .
Se pune la fiert 1.5 l de apa pana la clocotire intr-un vas aparte.
Se pregateste un vas pentru fierberea sarmalutelor. La fundul vasului se pune o farfurioara putin mai mica decat diametrul vasului.
Frunzele dezghetate se taie de o anumita marima, dorita si se inveleste cate putina implutura in forma de sarmalute . Toate sarmalutele se aranjeaza in vasul cu farfurioara. Dupa ce ati invelit sarmalutele, se pune pe la peretii vasului frunza de dafin si se adauga in vas boabele aromate.
Peste sarmultele facute se adauga pasta de tomate dizolvata in apa calduta , se invelesc cu frunza de varza ramasa si se toarna apa clocotita , in care a fost dizolvata putina sare si un picusor de sare de lamaie. Daca doriti sa le faceti cu gust mai dietetic , inseamna ca nu adaugati putina carne, os, saui soric afumat .
Se pune vasul la fiert pentru 35-40 de minute sub capac. Dupa ce incepe sa clocoteasca se scade focul foarte incet si se fierb sub capac.Ultimele 10-15 minute se scoate capacul , sa se evaporeze din apa .
Se servesc la masa cu smantana , sau in sosul , care s-a format dupa fierbere.
Sunt nespus de gustoase, sunt dietetice si aportul timpului vostru este maxim 15-20 minute in preparea sarmalutelor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu