Pagini

SOS BECHAMEL CU SPANAC





Ingrediente :
  • 2 linguri de unt
  • o lingura cu varf de faina 
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml de lapte
  • sucul de la jumatate de lamaie 
  • sare
  • 200 gr de spanac 
 Mod de preparare :

Intr-o tigaie se topeste untul , se adauga faina si se amesteca intr-una. Cand faina s-a topit , s-a omogenizat cu untul adaugam laptele si lasam sa inceapa sa fearba . Peurma se adauga spanacul spalat si oparit aparte intr-un vas cu apa clocotita,  sucul de lamaie, sare putin , si lasam sa fearba cam 5 minute.Se adauga galbenusurile de ou , amestecate in prealabil intre ele. Se amesteca foarte bine si se stinge focul.

Se toarna sosul intr-un vas mai adanc si se mixeaza bine.  Daca doriti sa primiti un sos mai grosut ca consistenta adaugati inca jumatate de linguira de faina. In unele cazuri faina nu se contopèste nu se topeste bine cu untul, dar se face gogolase.  Nu va deranjati. Cand veti mixa sosul  , el va primi consistenta dorita.


Acest sos a fost preparat pentru CHIFTELUTE DE CARTOFI CU MARAR   si PESTE PANE 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu