Pagini

SOMON CU PUREU VERDE


Cunoastem toti gustul acestui peste  cu o carnita rosie,cu o  aroma speciala , si  cu un gust putin gras .  Deaceia va propun o combinatie foarte reusita a gustului intre - somon si un pureu din legume , care este nespus de savuros  si usurel la gust, nemaizicand , cate vitamine contine.


 Ingrediente :

  •  3-4 felii de peste somon
  • o lamaie 
  • ulei de masline 
  • marar uscat
  • sare
ingrediente pentru pureu:

  • 300 gr de cartofi
  • 150 gr. de brocoli
  • 100 gr de morcov 
  • 50 gr d e ceapa 
  • o lingura de ulei de masline 
  • sare






Mod de preparare : 

Pestele se spala bine, se usuca cu un servetel de bucatarie de hartie . Se incinge la un foc mare tigaia cu uleiul de  masline si cu un catel de usturoi necuratat, care peurma se arunca.  Feliile de somon se prajesc la foc mare pe ambele parti, timp de 3-4 minute fiecare parte . Se scot feliile din tigaie si se pun pe un servetel de hartie sa traga uleiul de prisos. Se presara cu putina sare si marar uscat sau condimentul preferat. Se stropeste  cu suc de lamaie deasupra pestelui.





Prepararea pureului :

Legumele se spala , se curata de coaja si taie in bucati mari. Intr-i tigaie adanca si prajeste putina ceapa taiata in felii mari , se adauga cartofii si morcovii se se prajesc putin, intruna amestecand in ele. 

Dupa 3-4 minute de prajire se adauga putina apa in gaie si cptinele de brocoli , la care a fost inlaturate pedunculul. Se pune capàcul se se fierb legumele si verdeata la un foc foarte mic  timp de 30 minute. 
Se adauga foarte putina sare si se mixeaza  foarte bine intr-un purei pufos si usurel.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu