Pagini

Rasolnic - supa cu castraveti murati

  Cineva din vizitatori m-a rugat sa descriu aceasta receta .  Este o supa cu origine ruseasca.  Se prepara destul de repede ,  si contine castraveti murati ,  diferite salamuri afumate, fierte si carnuri afumate. E bine sa o preparati a doua zi dupa o masa festiva , cand va ramane cate putine feliute din diferite salamuri, sau carnuri. La gust este acrisoara cu o nota de afumatura .


Ingrediente : 
  • 150 gr. de  carne de pui  
  • 150 gr. de carne afumata, salam
  • 70 gr. de  crupa ( perlovca) sau orez 
  • un morcov mare
  • 3 rosii
  • 3 castraveti
  • o ceapa mijlocie
  • 3 linguri de ulei
  • 2 frunze de dafin
  • marar sau patrunjel

Mod de preparare:
Carne de pui se pune la fiert cu crupa pentru 15 minute in 2 litri de apa cu jumatate de lingurita de sare . In acest timp se spala si se taie toate legumele. Se prajesc pe rand, ceapa cu morcovul, peurma se adauga rosiile si castravetii . Timpul de prajire 10 minute.   Carnita afumata, sunca, carnati  , salam fiert sau afumat - cateva felii din fiecare se taie cuburele si se adauga in cratita cu carne fiarta. Peurma se adauga legumele , frunza de dafin si se fierbe la un foc mijlociu timp de 10 minute. Se gusta dupa sare , deoarece am adaugat castarveti murati si se condimenteaza cu piper si sare . Se adauga marar sau patrunjel si se mai fierbe inca 5 minute. Se stinge focul si se pune capacul. Se lasa sa se imbibe bine mirosurile pentru 30 de minute. Dupa aceasta se serveste la masa cu ardei iute si cu smantana.  Timpul de preparare este de 35 minute.










2 comentarii:

  1. Draga Anisoara, am facut astazi supa, cu mici modificari, dupa ingrediente. Si e tare buna. Castravetii au ramas putin crocanti dar gustul e nemaipomenit, o sa pun poze mai pe seara cu dovada.


    Multumim (si sarmale am adaptat dupa ideea ta si tot foarte bune au fost, le-am pus la o masa festiva, circa 180 de sarmalute si s-au mancat toate).

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pentru faptul ca nu m-ati uitat.abia astept sa o gatesc.

    RăspundețiȘtergere