Pagini

Salata " Carne de pasare sub blanita "


 Ingrediente:
350 gr de piept de gaina fiert
250 gr de ceapa 
150 gr de morcov
200 gr de cascaval
200 gr de maioneza 
 suc de lamaie
sare 
piper negru macinat


Mod de preparare :


1.  Pieptul de gaina ( intreg) se fierbe cu mirodenii si ceapa timp de 10 minute din momentul fierberii. Se raceste si se desface in fashii cu maina. nu se taie cu cutitul deoarece se desface tare . Se pune intr-o farfurie si se condimenteaza cu putin piper negru macinat. 

2.  Morcovul se marineaza dupa urmatoare RECETA . Sau in urmatoarea marinada: Se topeste o lingurita de miere de albina  de tei naturala , la ea se adauga 2 linguri de ulei si 1 de otet alb de masa sau de vin totul se maesteca foarte bine, se toarna peste morcovuil dat prin razatoare speciala sau oboisnuit cu gauri mari .Se sareaza dupa gust , si optional adaugati 2 cateu de usutroi taiati feliute nu pisati. Amestecati totul bine si lasati sa se marineze 24 de ore.

3. Ceapa se curata si se taie rotele  si se prajeste putin cu ulei cca 2-3 minute, sa ramana crocanta. In timpul prajitului se  adaugai un varf de lingurita de zahar . Se scoate ceapa din tigaie, fara ulei ,cat este de posibil si pune intr-o farfurie sa se raceasca cu 1-2 lingurite de suc de lamaie si putina sare . Se amesteca si se lasa sa marineze timp de  ora.

4. Cascavalul se da prin razatoare cu gauri mascate.

5. maioneza clasica provansal sa fie scoasa din frigider si sa aiba temperatura camerei, pentru ca sa puteti unge mai usor peste salata. 

se asambleaza salata in urmatoarea ordine: pe platou se aranjeaza tot pieptul de gaina , deasupra se pune toata ceapa si peste ceapa -  morcovul marinat .  Salatei i se da forma unei movile in forma lungareata. Se unge din plin cu maioneza , si se presara tot cascavalul.  Salata se poate servi la masa peste 2 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu