Pagini

A D J I C A PICANTA SI ABHAZIANA

Adjica N 2 picanta 

Aceasta adjica se prepara prin fermentare , fara procesul de sterilizare.

Ingredientele :
  • 2 kg de ardei rosu dulce
  • 3-4 ardei iuti
  • 250 gr de usutroi
  • O legatura de orégano ( leustean cu busuioc) verde, proaspat
  • 200 ml de otet de vin sau de masa
  • 1-2  lingurite de sare

 Mod de preparare: 



Ardeii si buruienele se spala , se  se curata de codite .. Usturoiul  se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa foarte fina. Se adauga sarea si otetul . Totul se amesteca foarte bine si se pune intr-un vas mai larg la gura  , de sticla.   Se acopera cu un tifon , si se lasa pe masa pe perioada  aproxomativ o - saptamaina. In aceasta  perioada continutul vasului va fierbe, se va umfla, va scadea . Din cand in cand , amestecati in el. Cand se va termina procesal de fermentare, si nu se va mai ridica , atunci se toarna prin sticle, sau borcane mai mici , si se inchide cu capacele. Se pastreaza la camara, sau in beci.

Atentie: in dependenta  de gustul iute, care se  prefera sa macati in casa, veti adauga 2 sau mai multi ardei iuti. Insa sa stiti , ca mai putin de 2 ardei iuti mici nu  se adauga. Atunci nu  se va pastra la camara fara sterilizare. 




Adjica N 3 abhaziana
 
Aceasta receta o am in caietelul meu de recete de foarte multi ani dintr-o carte de recete veche, dar am preparat-o numai odata, pentru ca iti ajunge pentru multi ani inainte, daca nu se mananca iute in casa. Putini barbati rezista sa guste din ea.Este  foarte , foarte iute, cu o aroma nemaipomenita.

Ingredientele :
  • 500 gr. de ardei iute rosu sau de culoare verde rosie
  • 50 gr de miez de nuca pisat
  • 200 gr de sare mascata
  • 7 catei de usturoi mascati
  • 15 gr.de condiment- semintele de  coriandru
  • 10 gr. de seminte de busuioc - oregano            







    Mod de preparare:
    Se luceraza cu mainele imbracate in manusi , deoarece o sa va usture foarte mult mainele.
    Se inlatura sémintele si coditele la ardei. Usturoiul se curata. Totul se toaca la masina de tocat sau se mixeaza bine in blender. Se adauga celelalte condimente si sare si se mai toaca inca odata. Se pastreaza la rece ,pana se va termina. 

    Este o zacusca foarte buna si aromata  la mancarurile preparate la gratar, sau puteti sa adaugati ca un condiment aromat iute, la diferite sosuri, sa mancaruri din legume si carne, la felul intai. Totul depinde , daca va place sa mancati iute sau nu.         

3 comentarii:

  1. Iti place tot cei picant si gustos, ca la un barbat adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  2. esti o gospodina desavarsita. am facut cateva retete si toata familia iti transmite sanatate si putere de munca.eu sunt din bucuresti si aici rar se mai mananca retete ca la bunici

    RăspundețiȘtergere