Pagini

Peste rosu in marinada

Ingrediente :

Peste rosu 0.5 kg

100 ml de ulei

Otet alb de masa 0.9% -50 ml

Condimente :

Marar uscat,
Leustean uscat
Busuioc uscat
Frunza de dafin
Piper boabe aromat
Sare – o lingura rasa


Mod de preparare:

Pestele se curata, se spala , se sareaza si se lasa pentru 30 minute intr.-un vas sa-si traga sarea.

Condimentele uscate, uleiul si otetul se adauga intr.-o farfurie si se amesteca foarte bine . Se toarna peste peste si se pune la marinat pentru 3 zile la frigidez. E necesar ca in fiecare zi sa fie intors pestele pe toate partile , ca sa-si i-a marinada uniform pe toate partile. Peste 3 zile se poate manca un peste rosu marinat foarte, foarte gustos.

Se poate folosi orice tip de ulei fara miros, numai aveti in vedere, ca uleiul de masline , cand se pastreaza in frigidez isi schimba culoarea mai tulbura. Dar in momentul, cand pestele este scos din frigider si adus la temperatura camerei, uleiul de masline isi revine la culoarea initiala.

Proportiile de  ulei si otet se pot mari, dar sa aveti in vedere, ca se foloseste uleiul - 2 parti si otetul ALB- 1 parte pentru marinarea pestelui. Folosesc si alte marinade pentru peste,  dar vor fi descrise
in alte recete.