Pagini

PESTE PANE

 
 
O receta foarte simpla si rapida de preparat pestele, servit la masa alaturi de orez cu sparanghel si verdeata  -  http://anishoara.blogspot.com/2010/05/orez-prajit-cu-sparanghel-si-verdeata.html   
, veti savura o cina foarte gustoasa si sanatoasa .
Ingrediente:
  • 500 gr de filete  de peste fara oase
  • 2oua
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare


 
 Mod de preparare:
Pestele se dezgheata si se pune pe un servetel de bucatarie pentru ca sa-i absoarba tot lichidul. 
Se taie in portiuni mai mici .
Tigaia se incalzeste cu ulei si un catel de usturoi la maxim, usturoiul se inlatureaza.
Aparte se bate cu furculita ( nu cu mixerul) si putina sare ouale. In alt platou se toarna faina.
Fiecare bucatica de filete se tavaleste prin faina pe o parte si alta , peurma prin oul batut si se prajeste  in uleiul incins timp de 4-5 minute pe o parte si alta.  Cand se prajeste peste , temperatura aragazului  se scade la mijlociu. Ultima minuta se mareste temperatura la maxim si se intoarce cand pe o parte cand pe alta pestele ca sa primi o pojgita crocanta. Veti primi un peste foarte gustos, crocant si in mijloc cu o carnita alba suculenta.

Urmariti pozele :

 
 
 
 
 
 

2 comentarii:

  1. Foarte bun.......imi place pestele sub orice forma.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere d-na Maria. Nu inteleg ce se intampla cu functiile blogului meu. In cazul de fata mi-a permis sa scriu, sa dau raspuns mesage. In genere la multe recete nu pot raspunde la mesaje. Cred ca eu nu fac ceva corect. Toate cele numia bune. Cu drag Anisoara

    RăspundețiȘtergere