Pagini

Piept de gaina prajit CU CARTOFI


Ingrediente :

  • file din piept de gaina
  • ulei
  • condimente
  • sare
  • cartofi
  • usturoi
  • frunza de dafin
  • muraturi
Mod de prepare:

Se taie pieptul de gaina in file grosute si se prajesc in ulei incins la un foc normal. In ulei sa fie prajiti in prealabil 2 catei de usturoi pina se rumenesc. Usturoiul se arunca. In timpul prajirii carnii se adauga sarea si piperul macinat. Timpul de prajire 8 minute.



In acest ulei se prajesc cartofii taiati in patru- de la inceput la un foc mai mare, peurma focul se scade si se prajesc sub capac. La urma se adauga 2 catei de usturoi pisati, o frunza de dafin si putina sare. Se stinge focul. Se adauga carnea prajita deasupra cartofilor si se pune capacul pe tigaia pentru ca sa sa-si imbibe mirosul de usturoi timp de 10 minute.
Se servesc la masa cu muraturi .