Pagini

Chiftelute "DELICATES"




Ingrediniente:

cite 0.5 kg de carne tocata din vita si porc
100 gr de pesmesti
80 ml de lapte
2 oua
Putina sare
Piper negru macinat
2 linguri de verdeata tocata
ulei


Mod de preparare :


Carnea tocata se toarna intr.-un vas mai mare .
Paine uscata se pune la inmuiat in lapte, si dupa ce este inmuiata se adauga cu tot cu lapte peste carnea tocata . Se toarna sarea si condimentele – piperul si verdeata . Se adauga ouale amestecate in prealabil cu o furculita .

Toata masa se amesteca bine si incepem sa batem foarte bine si foarte mult cu palmele in compozitia de carne tocata, pina primim o masa uniforma.
In timpul cind batem bine masa de carne, mainele le ungem, din cind in cind, cu ulei.

Vasul cu masa tocata il lasam sa se odixneasca cca 30 minute in frigider.
Dupa aceia rupem cite o bucata cam de 50 gr , atent, din masa de carne tocata si formam niste bilute- chiftelute mici

Toate chiftelutele formate le aranjam pe un fund de lemn sau de plastic , uns cu ulei, si le lasam , undeva 30 minute.

Intre timp incalzim cuptorul pina la temperatura de 200 C.

Rasturnam toate chiftelutele odata pe o tava incalzite din cuptor si le coacem in cuptor 15 minute, le scoatem din cuptor.
Se servesc la masa cu fasole prajita si cu ardei murati.