Pagini

COSTITA in stil MOLDOVENESC

 


Ingrediente :

  • 500 gr de carne de porc ( muchiul cu costita de pe spate) 
  • sare 
  • piper negru macinat  
  • cimbru marunt 
  • bucuiok
  • bucatica de slanina sau ulei

Mod de preparare :
Muschiul se taie in filete de grosimea de 1.5-2 cm alaturi de o bucatica de costita fiecare.( obligatoriu). Se bate putin fiecare filete cu un ciocan de lemn, se sareaza, pipareaza, se presara bucuioc si cimbru pe fiecare filete , pe ambele parti. Se suprapun una peste alta ,se invelesc cu pelicula de bucatarie si se pun la marinad in frigider cca 1 ora. 

  
Se prajesc intr-o tigaie incinsa bine cu foarte putin ulei pe o parte si alta a cite 3-4 minute fiecare la un foc mare. Se adauga deasupra sosul preparat si se mai coace carnea 2-3 minute sub un capac , la un foc mic.
Se serveste la masa intr-un platou mare plat insotit cu o garnitura din legume., in cazul de fata -gogosari impluti cu legume.
Se infrumuseteaza cu crengute de marar si ceapa verde.

Prepararea Sosului- marinada

 Ingrediente :
  •   100 ml de vin alb sec
  •   o lingurita de miere de albina 
  •   o capatina mijlocie de usturoi
  •   80 ml  de ulei

Se incalzeste miere de albina , se adauga usturoiul pisat bine, f.putina sare si se amesteca bine. Treptat se toarna vinul (la preferinta se poate turna mai putin) si uleiul si se amesteca .

4 comentarii:

  1. Am pregatit. Repede, usor si cel mai important - foarte gustos!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Svetlana, sa stii ca ma bucur mult pentru reusitele tale , si cel mai mult ma bucur , cand imi scriu gospodinele tinere, pentru ca simt aura , si dispozitia din sufletul lor

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc! Am inca atatea de invatat..
    Va doresc mult succes la concursul de pe gustos.ro.! Eu deja mi-am lasat votul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc din suflet . Puiule, ai o viata lunga inainte de trait , si ai sa dovedesti sa le inveti pe toate. Principalul , ca ai dorinta si staruinta in tine .

    RăspundețiȘtergere