Pagini

Salata picanta cu chiftelute albe

Ingredientele:
  •    300 gr de chiftelute albe  
  • 2 castraveti murati sau marinati  
  • 100 gr de ciuperci marinate  
  • 100 gr de masline verzi fara simbure  
  • 100 de gr de ardei rosu  
  • ceapa verde sau praz  
  • usturoi 3-4 catei  
  • 3 linguri de ulei de masline  
  • 2 linguri de otet  
  • o lingurita de zahar  
  • 1 lingura de mustar iute  
  • piper negru macinat  
  • curry  
  • sare

Modul de preparare :
Se prepara  chiftelutele albe dupa receta de aici


Chiftelutele se racesc si se presara cu diferite condimente pentru ca sa se marineze . In cazul de fata am presarat peste ele piper negru macinat si putin curry.

Usturoiul se taie felii.
Separat se taie in cubulete mai mari castravetii, ardeiul rosul.
Se adauga ciupercile marinate si maslinele verzi.
Daca doriti, se marineaza ardeiul rosu taiat cu 2 linguri de otet amestecat cu o lingurita de zahar timp de 15 minute. Dupa aceea, ardeiul marinat se adauga in vasul cu toate ingredientele pentru salata si se adauga chiftelutele marinate.

Separat se amesteca bine uleiul de masline cu o lingura de mustar iute si se toarna peste vasul cu produsele taiate. Se adauga ceapa verde taiata si se amesteca bine. Se lasa sa se marineze bine salata timp de 2-4 ore. Cu cit mai mult timp se marineaza cu atit este mai gustoasa.

Este o salata foarte picanta , linga care noi punem un paharel de tarie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu