Pagini

COTLET MOLDOVENESC



Ingrediente :
  • 800 gr.de carne de porc- cotletul de pe spate cu o bucatica de os
  • 100 gr de mayonesa   
  • mustar 
  • piper negru macinat  
  • usturoi
  • sare


  





 Mod de preparare:

Se cumpara carnea- costita taiata de a gata, pentru a fi prajita pe gratar, sau o pregatim noi, asa cum este aratata in fotografia de mai jos. se bate pe un fund de lemn cu un ciocan de lemn toate bucatile, li se da forma ovala , se ung toate bucatile cu maioneza ( la dorinta) pe o parte si alta si se pun la maritnat pe o ora.

Dupa aceia , fiecare bucata se sareaza , se pipereaza, se unge cu mustar ,daca dorim se adauga ceapa prajita-caramelizata in tigaie . Se inroleaza fiecare bucata in parte si se coc la un gratar bine incins, sau intr-o tigaie cu dungi in ea sub pres.
Se servesc la masa cu placinte clade si legume.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu